ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ,

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, συνεχίζει τον Μάιο του 2015 με τη θεματική ενότητα «Η περιπέτεια του Ανθρώπου στη Γη», παρουσιάζοντας την Παρασκευή 22/5 στις 20:30 με την ταινία:
“Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια” Ελληνογερμανική –Σινεφίλ- 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 82'. Σκηνοθεσία: Αστέρης Κούτουλας. Με τους  Μαρία Κουσουνή, Ντάνιλο Ζέκα, Ιωάννα Κρυωνά, Μπέλα Έλμαν.
 
H κινηματογραφική όπερα – μπαλέτο, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλα, είναι εμπνευσμένη από την τραγωδία του Ευριπίδη, «Μήδεια», ως αλληγορία για τη σύγχρονη Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της.
 
Η ταινία ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο ελληνικό μύθο με τη μουσική του μεγάλου μας συνθέτη, που συνοδεύει τις λιγοστές φράσεις του έργου, όπου κυριαρχεί ο χορός και η ερμηνεία της Μουσικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης.
 
Έξι χορευτές δεσπόζουν σε εκφραστικές λήψεις και λυρικές χορευτικές σκηνές, σε μια μείξη από κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό, συνυφασμένη με εικόνες από εξεγερμένους και κουκουλοφόρους νεαρούς, βαριά οπλισμένους και ανεξέλεγκτους αστυνομικούς, μορφές από έναν αμείλικτο κόσμο που έχει σφετεριστεί την καθημερινή πραγματικότητα. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, προβάλλει ξαφνικά η 15άχρονη Bella Oelmann, που - παίζοντας τον ίδιο της τον εαυτό - κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Η - εξοβελισμένη από την κοινωνία - αθωότητα βρίσκεται στο έλεος της εξάντλησης, της απογοήτευσης, της έλλειψης στοργής.
 
Αφιερωμένη στους αμήχανους γονείς και, κυρίως, στους νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσει το μέλλον - αφού οι ίδιοι οι γονείς τους τούς έφραξαν τον δρόμο, η «Μήδεια» του Ευριπίδη ανακυκλώνεται στη μεγάλη οθόνη, λειτουργώντας συμβολικά για το σήμερα.
 
Η ταινία  τιμήθηκε στο Βερολίνο με το βραβείο «Το πολυτιμότερο ντοκιμαντέρ του 2014» του Ιδρύματος «Κινηματογράφος για την ειρήνη».
 
(Η χορηγία της ταινίας είναι ευγενική παροχή της New Star και του κ. Βελισσάριου Κοσυβάκη.)
 
Η Υπεύθυνη της Κινηματογραφικής Λέσχης: Στάικου Σέβη
 
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Η Γ. Γραμματέας
 Νικόλαος Κασόλας          Σοφία Ασιακίδου