ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ (οδική)
ΣΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΠΡΟΥΣΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΒΟΥΡΛΑ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΑΪΒΑΛΙ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΤΡΟΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΚΑΒΑΛΑ

Από 20/6 έως 26/06/2019

1η μέρα: Πέμπτη 20/6/19, ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση από το ΠΚ στις 07:00 με προορισμό την Κομοτηνή. Καθ’ οδόν θα γίνουν οι απαραίτητες στάσεις. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κομοτηνή. Ελεύθερο χρόνο στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Παρασκευή 21/6/19, ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΠΡΟΥΣΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τους τελωνειακούς ελέγχους και ψωνίσουμε από τα αφορολόγητα, θα πάρουμε τον δρόμο προς την Καλλίπολη για να περάσουμε με το φέρυ μπότ στην Ασιατική Τουρκία και συγκεκριμένα στην Λάμψακο για να πάρουμε τον δρόμο προς την Προύσα έχοντας πάντα αριστερά μας την θάλασσα του Μαρμαρά. Στην ξακουστή Προύσα  μπορούμε να δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη το Μαυσωλείο, το Πράσινο Τζαμί, τα Ρωμαϊκά λουτρά και αν θέλουμε να ψωνίσουμε τα φημισμένα μεταξωτά της. Ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Σάββατο 22/6/19, ΠΡΟΥΣΑ - ΒΟΥΡΛΑ - ΣΜΥΡΝΗ 
Σήμερα μετά το πρωινό μας, αν κάτι δεν προλάβαμε να δούμε την προηγούμενη ημέρα θα το επισκεφτούμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την Σμύρνη. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από το Μουσταφά Κεμάλ Πασά (Κρεμαστή), Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρο), Ακχισάρ και Μανίσα (Μαγνησία). Το μεσημέρι θα κάνουμε στάση για να γευματίσουμε. Το απόγευμα θα περάσουμε έξω από την Σμύρνη και θα κατευθυνθούμε προς τα ξακουστά Βουρλά. Εδώ θα μας γοητέψει το κάποτε Ελληνικό χωριό και θα γνωρίσουμε το σπίτι του ποιητή μας Γ. Σεφέρη. Αφού μάθουμε κάποια πράγματα από την ιστορία, πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι αναχωρούμε για την  Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η μέρα: Κυριακή 23/6/19, ΣΜΥΡΝΗ - ΈΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΤΖΕΣ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ - ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών & το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας. Μετά την ξενάγηση θα επισκεφτούμε το Κιρκιτζέ. Είναι ένα πανέμορφο χωριό όπου από εκεί κατάγονταν η Διδώ Σωτηρίου. Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσο. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Πρωτεύουσα των αγορών που είναι το Κουσάνταση. Δείπνο και Διανυκτέρευση στη Σμύρνη.
5η μέρα: Δευτέρα 24/6/19, ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟ - ΑΪΒΑΛΙ
Αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο μας και θα κάνουμε την πρώτη στάση μας στην πλατεία Διοικητηρίου να βγάλουμε φωτογραφίες. Το γνωστό σε όλους μας Κονάκι. Μετά από τις φωτογραφίες μας θα συνεχίσουμε και θα διασχίσουμε δύο ιστορικές συνοικίες, το Κορδελιό και του Μπουρνόβα, όπου θα δούμε και τα τελευταία εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που σώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά. Επόμενη στάση μας αφού διασχίσουμε την περιοχή της Μενεμένης, την Φώκαια κλπ είναι η Πέργαμος. Θα γευματίσουμε, θα γνωρίσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού, θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το εξαιρετικό θέατρο και το Ασκληπιείο,  θα συνεχίσουμε για το θρυλικό Αϊβαλί όπου θα έχουμε το δείπνο και την διανυκτέρευση μας.
6η μέρα: Τρίτη 25/6/19, ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΤΡΟΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα Μοσχονήσια θα γνωρίσουμε όλη την Ελληνική συνοικία, αλλά και την Μητρόπολη Μοσχονησίων και Αϊβαλίου την εκκλησία των Ταξιαρχών. Αφήνουμε τα πανέμορφα Μοσχονήσια και συνεχίζουμε περνώντας από το Αδραμύτη, για την ιστορική Τροία. Την ιστορία όλοι την γνωρίζουμε. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε, αλλά και να ψωνίσουμε τα αναμνηστικά μας (Δούρειους Ίππους) και αναχωρούμε για το Τσανάκαλέ όπου με το Φέρυ μποτ θα περάσουμε στην Ευρωπαϊκή Τουρκία και θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα και μετά στην Καβάλα όπου θα διανυκτερεύσουμε.
7η μέρα: Τετάρτη 26/6/19, ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ 
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά ώστε να θαυμάσετε τις υπέροχες νέες σύγχρονες προσωπικότητες φτιαγμένες από τον ίδιο. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. 


Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο: Δίκλινο ΜΕΛΗ:380 € - ΜΗ ΜΕΛΗ:400 € - Μονόκλινο ΜΕΛΗ:520 € - ΜΗ ΜΕΛΗ:540 €

ΠΑΙΔΙ (ΑΠΟ 6-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ) 330€

Περιλαμβάνονται:

 Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ANATOLIA στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ με πρωινό
 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Hotel Oceanis στην Καβάλα με πρωινό
 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο BURSA BAIA HOTEL***** στην Προύσα με πρωινό
 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο KAYA PRESTİGE HOTEL **** στην Σμύρνη με πρωινό
 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο RAMADA RESORT ***** στο Αϊβαλί με πρωινό
 4 δείπνα στα ξενοδοχεία στην Τουρκία
 Ξεναγός διπλωματούχος καθ’ όλη την παραμονή μας στην Τουρκία
 Αρχηγός συνοδός
 Χάρτες - Ενημερωτικά έντυπα
 Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:

 Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
 Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα
 Εισιτήρια φέρυ μποτ Καλλίπολη Λάμψακο 5€ / άτομο
 Εισιτήρια φέρυ μποτ για το Τσανά καλέ 5€ / άτομο

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί λόγω τοπικών συνθηκών και για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος αλλά θα εφαρμοστεί όλο το πρόγραμμα όπως αναφέρεται ανωτέρω.
 ΠΡΟΣΟΧΗ:  Τα ασυνόδευτα παιδιά μέχρι 18 ετών χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και από τους δυο γονείς ή εφόσον συνοδεύονται από κάποιον συγγενή, φίλο ή τον έναν  από τους δυο γονείς θα το αναφέρουν στην υπεύθυνη δήλωση.

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ H ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 20/5, 100€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ
 ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 5/6/19

Δηλώσεις συμμετοχής - ακυρώσεις στο γραφείο ταξιδίων PATAKIS TRAVEL, Τηλ: 210-8662451

Κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αριθμός λογαριασμού: 5098 075705 571, IBAN: GR 75 0172 0980 0050 9807 5705 571,  Επωνυμία Δικαιούχου: ΗΛΙΑΣ ΠΑΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.
 ALPHA BANK Αριθμός λογαριασμού: 2980 0200 2002 750, IBAN: GR 55 0140 2980 2980 0200 2002 750, Επωνυμία Δικαιούχου: ΗΛΙΑΣ ΠΑΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.

*Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 20/5, τα χρήματα ΔΕΝ επιστρέφονται.

**Οι θέσεις στο πούλμαν καθορίζονται από την ημερομηνία εξόφλησης της εκδρομής.


H υπεύθυνη του εκδρομικού

Τούλα Μπελίτση