ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε συστάθηκε πριν από 5 χρόνια υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αθανάσιου Θάνου. Ξεκίνησε ως δίφωνη τον πρώτο ενάμιση χρόνο και στην συνέχεια εξελίχτηκε σε τετράφωνη μεικτή χορωδία.

Σήμερα αριθμεί 55 μέλη, άντρες και γυναίκες, συνταξιούχους κατά κύριο λόγο αλλά και εργαζόμενους του ΟΤΕ. Η χορωδία μας κάνει πρόβες κάθε  Δευτέρα απόγευμα στην όμορφη κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου .
Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της πλήθος συναυλιών, σε κεντρικούς χώρους στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία, σε δήμους, φεστιβάλ και σε κοινωφελή ιδρύματα.

Μεγάλες στιγμές της χορωδίας ήταν τα δύο μεγάλα αφιερώματα στους αείμνηστους σύνθετες Βασίλη Παπαβασιλείου και Μάριου Τόκα, όπου συνέπραξε με την έντεχνη ορχήστρα  του πολιτιστικού κέντρου υπό τη διεύθυνση του κυρίου Γιώργου Γκαβογιάννη και με τους καταξιωμένους  καλλιτέχνες  Μητροπάνο, Καλογιάννη, Διαμάντη, Νέγκα, Μπάση και άλλους. Επίσης οι εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του ολοκαυτώματος στο Δήμο της Υπάτης και η παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή και στίχους  Κώστα Βίρβου.

Το  ρεπερτόριο της περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Ξαρχάκου, Ανδριοπούλου Λεοντή, Γκάτσου, Βίρβου, Τσιτσάνη, Ελευθερίου καθώς και ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα.
Στα   σχέδια της χορωδίας είναι η συμμετοχή σε διάφορα χορωδιακά σχήματα, η συνεργασία με τα άλλα Πολιτιστικά Κέντρα των εργαζομένων ΟΤΕ  και η συνεργασία με άλλους φορείς για την ανάπτυξη του πολιτισμού και της πολιτιστικής δράσης.  

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η ακρόαση για την επιλογή γίνεται από τον μαέστρο κο Θάνο κάθε Δευτέρα.

Η υπεύθυνη του τμήματος

Μπέη Βασιλική
Τηλ επικοινωνίας 6973983848