ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ.

Το Π.Κ. Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής συμμερίζεται απολύτως  τους φόβους, που  εκφράζουν φορείς και  η κοινωνία εν γένει, σχετικά με την τύχη Μνημείων και Αρχαιολογικών χώρων, κτηρίων αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων που εμπίπτουν στην αρχαιολογική νομοθεσία, αλλά και κάθε ακινήτου του Δημοσίου όπου στεγάζονται ή θα μπορούσαν να στεγασθούν υπηρεσίες παιδείας, υγείας, πολιτισμού, κοινωνικών υπηρεσιών, αθλητισμού κ.λπ.
Φόβοι που απορρέουν από την εφαρμογή του Νόμου 4329/2016  σύμφωνα με τον οποίον παραχωρείται στην ΕΤΑΔ  ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) η κυριότητα, η νομή και η διαχείριση των  προαναφερθέντων χώρων και αποτελούν  "εγγύηση" για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών  του κρατικού  χρέους.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ που με τη γνωστή τακτική της "διγλωσσίας" επιχειρούν να "θολώσουν τα νερά" με μετάθεση ευθυνών και δηλώσεις τη μια στιγμή περί "κινδυνολογίας" και την άλλη μιλούν για "εξαιρέσεις που έγιναν ή δεν έγιναν", για επανέλεγχο της λίστας και για νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο πρέπει να δώσουν μια σαφή απάντηση στο φλέγον αυτό θέμα. Τα μνημεία μπορεί να μην έχουν φωνή έχουμε όμως εμείς για να προστατέψουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.