Θεατρικό Εργαστήρι

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί ένα ανοιχτό μάθημα με τον Αυγουστίνο Ρεμούνδο, στο πλαίσιο του θεατρικού εργαστηρίου. Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας που στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων, θα ανεβάσει μια θεατρική παράσταση. Όσοι από τα μέλη μας ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο ανοιχτό μάθημα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email του Πολιτιστικού Κέντρου pkeotena@otenet.gr ή στα τηλέφωνα της γραμματείας καθημερινά 10:00 – 14:00.

Λίγα λόγια για το θεατρικό εργαστήρι

Το θεατρικό εργαστήρι που θα αρχίσει το Νοέμβριο, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν όλα τα εκφραστικά τους μέσα: σώμα, λόγο, φωνή. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ορθή τοποθέτηση της φωνής, στην εκφορά του λόγου, στο σώμα ως υποκριτικό εργαλείο, στον ρυθμό θα καλλιεργήσουμε την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, την αυτοσυγκέντρωση, την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση.

Οι συμμετέχοντες μέσα από ασκήσεις σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμών, θα μάθουν την εκφραστική σωματική κίνηση, τη χρήση σωματοποιημένων εικόνων ως εργαλείο αυτοσχεδιασμού, το άνοιγμα της φωνής και των ηχείων, θα ανιχνεύσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και παράλληλα θα αντλήσουν υλικό από τη συνεργασία τους με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα μελετήσουμε διάφορα είδη θεάτρου (κλασικά θεατρικά έργα, λογοτεχνικά κείμενα, κομέντια ντελ άρτε, ποιητικό θέατρο, θέατρο του δρόμου κ.α.) και μέσα από ασκήσεις (εκφοράς λόγου, αυτοσχεδιασμού, ρυθμού, εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, συνεργασίας, έκφρασης) θα μάθουμε να διαβάζουμε τον θεατρικό κώδικα.

Μέσα από πρόβες, αναλύσεις, συζητήσεις, ιδέες για σκηνικά και κοστούμια και παιχνίδια ρόλων, θα ανεβάσουμε τη δική μας θεατρική παράσταση στο τέλος της του κύκλου των μαθημάτων.