ΝΕΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Π.Κ.

με τον διακεκριμένο μαέστρο Νίκο Πλατύραχο 
 
Αν τραγουδάς, γνωρίζεις κάποιο μουσικό όργανο και έχεις αγάπη για το ελληνικό τραγούδι, σε περιμένουμε στην καινούρια μας ορχήστρα. 
Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6/11/2023 στις 19:00, στην αίθουσα του Π.Κ.
 
Ο Νίκος Πλατύραχος σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Eθνικό Ωδείο Aθηνών, συνέχισε με σπουδές σύνθεσης στη Μουσική Ακαδημία του Aννόβερου και της Kολωνίας με τον Hans Werner Henze, ολοκληρώνoντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Studio Hλεκτρονικής Mουσικής της Κολωνίας.
Έχει γράψει μουσική για πάνω από 30 ταινίες του ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου και έχει αποσπάσει βραβεία σε ελληνικά και διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Trossingen 1991, Filmmusictage Βόννη 1995, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2013). 
 
Συνεργάστηκε με τον Mάνο Xατζιδάκι σε επεξεργασίες και ενορχηστρώσεις έργων για την Ορχήστρα των Χρωμάτων ("Mατωμένος Γάμος", κινηματογραφικά, κύκλος "Nino Rota"), καθώς και με τον Mίκη Θεοδωράκη ("Aκολουθία εις Kεκοιμημένους", "Eπιφάνεια Aβέρωφ", τραγούδια).
 
Παράλληλα, γράφει μουσική για θέατρο, καθώς και συμφωνικά έργα που εκτελούνται και ηχογραφούνται από διάφορα ευρωπαϊκά μουσικά σύνολα. 
 
Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Π.Κ. καθημερινά από τις 10:00 - 14:00 και στο e-mail: pkeotena@otenet.gr.