ΑΝΔΡΟΣ

11 – 13/6/2022 Αγίου Πνεύματος 
Άνδρος
Ονειρώδης και Αρχοντική!
 
Καπετάνισσα η Άνδρος, με οικογένειες που έχτισαν το μύθο της Ελλάδας και πάνω από όλα, κοσμοπολίτισσα.
με διαμονή στη Χώρα της Άνδρου στο PARADISE ART HOTEL 3* superior
 
 
1η μέρα: Αθήνα - Ραφήνα - Μπατσί - Άνδρος 
Αναχώρηση 05:45 από Αθήνα για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην “Καπετάνισσα Άνδρο” και απόπλους στις 07:50. Άφιξη στο Γαύριο, επιβίβαση σε τοπικό πούλμαν και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από το γραφικό Μπατσί, με την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Φιλίππου να δεσπόζει ψηλά. Χρόνος για καφεδάκι με θέα και συνεχίζουμε για τη Χώρα της Άνδρου. Επίσκεψη στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κυδωνιέως, την πλατεία του Αφανούς Ναύτη με το ομώνυμο άγαλμα - σήμα κατατεθέν της Άνδρου, αφιερωμένο στους ναυτικούς που δεν επέστρεψαν. Στο βάθος και ο Τουρλίτης, ο φάρος που αναδύεται μέσα στη θάλασσα, πάνω σε ένα βράχο, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, αλλά και ολόκληρου του Κυκλαδικού πολιτισμού. Θα βγάλουμε φωτογραφίες με φόντο την πέτρινη θολωτή καμάρα που ενώνει τη χερσόνησο της Χώρας με τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια. Αργότερα εγκατάσταση στο PARADISE ART HOTEL 3*sup.
 
2η μέρα: Μονή Παναχράντου - Χωριά Κορθίου - Στραπουριές 
Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε με προσκύνημα στη Μονή Παναχράντου το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε τον 10ο αι. από τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στο μοναστήρι επίσης φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Παντελεήμωνος, η οποία μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1705. Συνεχίζουμε για το νότιο τμήμα του νησιού για να δούμε χωριά του Κορθίου στις πλαγιές των ορεινών όγκων που σχηματίζουν οι Γερακώνες και η Ράχη, ενώ σε απόσταση φαίνονται περιστεριώνες και κάποιοι σπάνιοι οριζόντιοι ανεμόμυλοι (ταβλόμυλοι). Φθάνουμε στον γαλήνιο Όρμο Κορθίου, το γραφικό ψαρολίμανο, με τα περιποιημένα σπιτάκια τους λουλουδιασμένους κήπους και γραφικά σοκάκια που θα σας κερδίσουν αμέσως. Μετά τον περίπατο μας κατευθυνόμαστε για το χωριό Στραπουριές, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο με τρεχούμενα νερά. Τα περισσότερα σπίτια του είναι παλαιά, χτισμένα με πέτρα από τους ντόπιους μάστορες. Εδώ υπάρχει και ο Πύργος του Αθηναίου, ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια του νησιού, δυστυχώς προς το παρόν εγκαταλελειμμένος. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα.
 
3η μέρα: Αποίκια (Σάριζα) - Μονή Αγ.Μαρίνας - Μένητες - Γαύριο - Ραφήνα - Αθήνα 
Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για επίσκεψη στο χωριό Αποίκια, σε πλαγιά του όρους Πετάλου με θέα στο Αιγαίο. Θα δούμε την ιαματική πηγή Σάριζα και τον καταρράκτη του ποταμού Πιθάρα, τα δύο καλύτερα αξιοθέατα της περιοχής και θα συνεχίσουμε για τη Μονή της Αγίας Μαρίνας (14 αι) ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα που μοιάζει με κάστρο. Το μοναστήρι έγινε ευρύτατα γνωστό από το θαύμα της θεραπείας μικρού παιδιού από την Κύπρο. Επόμενος σταθμός μας οι Μένητες, χωρίς αμφιβολία το πιο πράσινο μέρος στις Κυκλάδες. Θα βγάλουμε φωτογραφίες στις πηγές που αναβλύζουν το νερό μέσα από κεφαλές μαρμάρινων λεόντων στη μικρή σκιερή πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία. Χρόνος για περίπατο και καφέ. Αργότερα χρόνος για γεύμα στην παραλία του Αγίου Πέτρου και μετάβαση στο Γαύριο απ’όπου απόπλους για Ραφήνα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα.
 
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε: Την φρουτάλια (τοπική ομελέτα), τα γλυκά καλτσούνια με μέλι και καρύδια, τα παστιτσάκια (αμυγδαλωτά), παραδοσιακά ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού και τα ντόπια τυριά!
 
Περιλαμβάνονται: 
• Μεταφορές - εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν
• Εισιτήρια πλοίου σε οικονομικής θέσης Ραφήνα-Άνδρος-Ραφήνα με το Superferry.
• Διαμονή στο PARADISE ART HOTEL 3* superior στην Χώρα της Άνδρου
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
• Αρχηγός / Συνοδός
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν-πλοίο ως 75 ετών 
• Φ.Π.Α.
 
Από Ραφήνα με το SUPERFERRY: 
11/6 Ραφήνα - Άνδρος  07:50 - 09:45
13/6 Άνδρος - Ραφήνα  16:30 - 18:30
 
Τιμή κατ’ άτομο με πλοίο από Ραφήνα με πρωινό καθημερινά
PARADISE ART HOTEL 3*
Δίκλινο 235
3ο άτομο 185
Μονόκλινο 315
 
Δεν περιλαμβάνονται: • O φόρος διαμονής € 1,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.
 
Κρατήσεις στο τουριστικό γραφείο Cosmorama  τηλ:  210 3642707 (εσωτ. 109)
 
 
Ο υπεύθυνος του τμήματος:
Θανάσης Γούμενος