Έκθεση φωτογραφίας "μια εικόνα χίλιες λέξεις"

Τιμώντας τη μνήμη των 17 συναδέλφων μας, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στις 7 Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής, το ίδρυμα "Δεν λησμονώ" Γιώργος Καραμάνος, και η πρεσβεία της Σερβίας στην Ελλάδα διοργανώνουν  έκθεση με τίτλο :
 
"Δεν λησμονώ, μια εικόνα χίλιες λέξεις" 
 
που αφορά στις θηριωδίες της Κατοχής την περίοδο 1941-1945.
 
Τιμώμενη χώρα θα είναι η Σερβία.

Έκθεση φωτογραφίας "μια εικόνα χίλιες λέξεις"
αίθουσα : μετρό Συντάγματος
διάρκεια έκθεσης: 2-3 Μαΐου 2023
εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 2 Μαΐου ώρα: 19:00
 
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από τα μαρτυρικά χωριά όλης της Ελλάδας, «τηλεγραφήματα της Κατοχής 1941-1944» από το αρχείο του Μουσείου τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, καθώς και σχετικό φωτογραφικό υλικό από το μουσείο γενοκτονίας του Βελιγραδίου Genocida victims museum, "Muzejgenocida".

Μία έκθεση μνήμης και τιμής όχι μόνο για τους 17 συναδέλφους μας, αλλά για όλους όσους έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την Ελευθερία της πατρίδας, για όλους όσους αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο και δεν επέτρεψαν να χαθεί η ελπίδα για ελευθερία σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς.
Μία έκθεση δύσκολη, σκληρή, γεμάτη μαρτυρικές στιγμές, γεμάτη εικόνες από μία εποχή που ο άνθρωπος έφτανε να αναμετρηθεί με το παράλογο του πολέμου.
Μία εποχή που έδειξε πως όποιος παλεύει για τα αγαθά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, στο τέλος πάντα βγαίνει νικητής.
Στην έκθεση Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από τις θηριωδίες των Γερμανών στην Ελλάδα την εποχή της κατοχής, από τα μαρτυρικά χωριά και από την Αθήνα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα ακουστεί το ποίημα "Ωδή στους 17 νεκρούς" που έγραψε ο ποιητής κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης και μελοποίησε ο συνθέτης κ. Χρήστος Αηδόνης.
Στο τραγούδι η κ. Τζίνα Καλομοίρη υπάλληλος ΟΤΕ και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην κιθάρα ο μαέστρος κ. Κώστας Μήτσιος. 2

 "...Εσείς χαμογελούσατε στων τουφεκιών τις κάννες
δε βάλατε στα μάτια σας του χάρου το μαντήλι
χτύπησαν στην Καισαριανή ανάστασης καμπάνες
κι ας πάγωσε ο φασισμός τα όμορφά σας χείλη..."
Απόσπασμα από το ποίημα του κ. Αν.Ανδρουλιδάκη

Η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, με μαέστρο τον κ. Δημήτρη Μπουζάνη, θα συμμετάσχει με σχετικό ρεπερτόριο. 

.