ΡΩΜΗ 30/1 - 2/2/2014

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, επιβίβαση και πτήση για την αιώνια πόλη. Με την άφιξη στη Ρώμη, αναχωρούμε για την ξενάγηση μας.  Θα δούμε μεταξύ άλλων, την πλατεία της Βενετίας με το μνημείο του Βιττόριο Εμμανουέλε και το Παλάτσο Βενέτσια, το Καπιτώλιο, τις Ρωμαϊκές αγορές και τον Παλατίνο λόφο, το επιβλητικό Κολοσσαίο, την Φοντάνα ντι Τρέβι, κ.ά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα ελεύθερο. Μπορείτε να περπατήσετε στους κήπους της Βίλας Μποργκέζε, να επισκεφθείτε κάποια από τις πινακοθήκες ή τα μουσεία της. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο γραφικό Τραστέβερε, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής την ιταλική κουζίνα.
 
2η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – BATIKANO: Σήμερα θα περάσουμε στο κράτος του Βατικανού για να επισκεφθούμε τα μουσεία του, με τους μοναδικούς θησαυρούς τέχνης και την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα, το ιδιαίτερο παρεκκλήσι του Πάπα διακοσμημένο με τις ανεπανάληπτες τοιχογραφίες του Μικελάντζελο αλλά και άλλων μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης. Συνεχίζουμε με τα αριστουργήματα του Μπαρόκ που θα θαυμάσουμε στην επιβλητικότατη Βασιλική του Άγιου Πέτρου, τον μεγαλύτερο Ναό του Χριστιανικού κόσμου. Ελεύθερος χρόνος για να συνεχίσετε την περιπλάνηση. Το βράδυ οι τρατορίες και οι πιτσερίες σας περιμένουν για να γευτείτε την Ιταλική κουζίνα.

3η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ: Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν συγκεκριμένο ζωγράφο. Η Ρώμη είναι του 1600 με όλες τις αντιθέσεις της -η πολυτέλεια της παπικής αυλής και η μιζέρια των λαϊκών στρωμάτων – και ο ζωγράφος ο Καραβάτζιο, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ναβόνα, το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί, την οποία στολίζει το σιντριβάνι των 4 ποταμών και μετά θα προχωρήσουμε για να επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ.Λουδοβίκου των Γαλλών όπου στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα θαυμάσουμε τους τρεις πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγ. Ματθαίου. Από εκεί θα πάμε στην εκκλησία του Αγ.Αυγουστίνου στην οποία υπάρχει  το έργο του με τον τίτλο «Η Παναγία του Λορέτου». Θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Λαού όπου στην ομώνυμη εκκλησία στο παρεκκλήσι cerasi  θα θαυμάσουμε τους  δύο πίνακες του Καραβάτζιο με το «Μαρτύριο του Αγ.Πέτρου»  και το «Όραμα του Παύλου». Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.           

4η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ: Μετά το πρωινό μας ξύπνημα στην Αιώνια πόλη και αφού τακτοποιήσουμε τις διαδικασίες ελευθέρωσης των δωματίων, ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο, επιβίβαση και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ALITALIA: 30/01 ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ AZ 717 06.10 – 07.0502/02 ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ ΑΖ 722 21.20 – 00.15
 • 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ STO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ΑΣΤΕΡΩΝ HOTEL CICERONE www.hotelciceronerome.com
 • ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • ΕΝHΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ – ΧΑΡΤΕΣ
 • ΦΠΑ/ ΧΑΡΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ «ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  
 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ – ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
 • ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
 • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
 • ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ
 • ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
ΜΕΛΗ: 305,00€ + 145,00€ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 
ΜΗ ΜΕΛΗ: 325,00€ + 145,00 € ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 
Παιδί έως 12 ετών στο δωμάτιο των γονέων 245,00€ + 145,00€ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ + 100,00 €
 
Προκαταβολή 100,00€ και εξόφληση έως και 17/1
 
* Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα είναι επιτρεπτές σύμφωνα με τα ωράρια στους αρχ. χώρους ή μουσεία και τον χρόνο μας
 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΡ. ΛΟΓ.  104/47151100 (ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ)
 
Δηλώσεις συμμετοχής – ακυρώσεις έως 17/1 στο γραφείο ταξιδίων ΚΥΚΛΟΣ TRAVEL στον κ. Βυζαντιάδη, Νίκης 23 – Αθήνα, ΤΗΛ. 2103225802 – 2103225175, Fax. 2103229933 – 2103229023. E-mail: circle@otenet.gr, Web page: www.kyklostravel.gr
 
H υπεύθυνη του εκδρομικού
Τούλα Μπελίτση 
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος       Η Γ. Γραμματέας
Νίκος Κασόλας     Σοφία Ασιακίδου