ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

10/2/2018  ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σοφικό Κορινθίας. Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό στα νοτιοανατολικά του νομού Κορινθίας και σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το οποίο περιβάλλεται από ένα υπέροχο πευκοδάσος 80.000στρεμμάτων! Είναι χτισμένο στην περιοχή της Αρχαίας Σολυγείας, τόπο με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία για τους αρχαίους Έλληνες. Το απέραντο πράσινο, ο καθαρός αέρας και η ζεστή φιλοξενία αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του! Στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου δάσους βρίσκεται το φημισμένο  πάρκο «The Ranch»! Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για δραστηριότητες αλλά και χαλάρωση, καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά)! Πορεία επιστροφής προς Αθήνα.

          Τιμή συμμετοχής κατά άτομο: 12,50€ για μέλη          17,00€ για μη μέλη  

10/3/2018 ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ-ΒΑΓΟΝΕΤΟ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Χάνι της Γραβιάς. Πρόκειται για τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε μία από τις πιο ένδοξες μάχες της ελληνικής επανάστασης. Βρίσκεται στην πόλη της Γραβιάς, απέναντι από το Ναό του Αγίου Αθανασίου. Το σημερινό κτήριο είναι απομίμηση της τότε κατασκευής η οποία ήταν πλίνθινη και κατέρρευσε. Το Χάνι της Γραβιάς είναι επισκέψιμο και στους χώρους του λειτουργεί μουσείο. Απέναντι ακριβώς υπάρχει η προτομή του ήρωα της μάχης Οδυσσέα Ανδρούτσου. Μεταξύ Γραβιάς και Άμφισσας, στο 51ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας- Άμφισσας βρίσκεται το μοναδικό θεματικό πάρκο Βαγονέτο! Η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου. Η περιήγηση δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ορεινό Πολύδροσο στους πρόποδες του Παρνασσού προκειμένου να απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας (έξοδα ατομικά). Ακολουθεί η πορεία επιστροφής προς Αθήνα.

    Τιμή συμμετοχής κατά άτομο:     15,50€ για μέλη    19€ για μη μέλη  

25/3/2018 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με αρχική κατεύθυνση προς τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου θα πραγματοποιήσουμε μια μικρή στάση για καφέ. Στη συνέχεια μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή θα φθάσουμε στα Καλάβρυτα την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, μια από τις αρχαιότερες Μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου. Θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι όπου ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης και θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στα σοκάκια της πόλης για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Ακολούθως θα επισκεφθούμε το  Μέγα Σπήλαιο, το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων χτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου. Αναχώρηση για την επιστροφή μας προς Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

      Τιμή συμμετοχής κατά άτομο:     19€ για μέλη    23€ για μη μέλη  

Περιλαμβάνονται:
• Η μεταφορά όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν του γραφείου μας
• Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά σε μνημεία όπου απαιτείται κόστος εισόδου

Δηλώσεις συμμετοχής – Joy Tours κα Ντινιά Αργυρώ στο τηλ. 2108620103


Η υπεύθυνη του εκδρομικού: Φωτεινή Παπαδοπούλου