ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΠΑΣΧΑ

οδική εκδρομή ΠΑΣΧΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ
16 - 22/4/2020 7ήμερη οδική

1η ημέρα - (Μ. Πέμπτη 16/4/20): Αθήνα - Σόφια. Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων Άφιξη στην Σόφια, τακτοποίηση, δείπνο.

2η ημέρα - (Μ. Παρασκευή 17/4/20): Σόφια - Βουκουρέστι. Ξενάγηση στα αξιοθέατα της Σόφιας και πορεία προς το «Παρίσι της Ανατολής», όπως αποκαλείται το όμορφο Βουκουρέστι. Πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. Δείπνο.

3η ημέρα - (Μ. Σάββατο 18/4/20): Bουκουρέστι (ξενάγηση). Πρόγευμα. Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το "Παλάτι της 'Ανοιξης" - το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου - το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν Κοινοβούλιο, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ). Θα δούμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου (εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα - (Κυριακή του Πάσχα 19/4/20): Σινάια - Κάστρο Πέλες - Μπρασόβ - Φρούριο Μπραν. Πρωινή αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική ορεινή πόλη - θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Επίσκεψη στο ορθόδοξο Μοναστήρι που έχτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομα της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Ακολουθεί το περίφημο Κάστρο Μπραν γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Μετά την επίσκεψη μας αναχωρούμε για το Μπρασόβ, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. 'Άφιξη και σύντομη ξενάγηση, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία. Προαιρετικό Γεύμα και επιστροφή το βράδυ στο Βουκουρέστι, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα - (Δευτέρα 20/4/20): Βουκουρέστι ελεύθερη ημέρα. Ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσετε περαιτέρω το κέντρο του Βουκουρεστίου.  Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε μια βόλτα (εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέπει) με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο του Χωριού, για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο.
Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πεζοδρομημένη παλιά πόλη (Centru Vechi ή Lipscani) στην καρδιά του Βουκουρεστίου, με τον ποταμό Dâmbovita στα νότια, που αποτελεί το πιο ζωντανό σημείο της πρωτεύουσας, με καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, παμπ και μπιραρίες.

6η ημέρα - (Τρίτη 21/4/20): Βουκουρέστι - Σαντάνσκι. Πρωινό και αναχώρηση  για την όμορφη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το πανύψηλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα - (Τετάρτη 22/4/20): Σαντάνσκι - Αθήνα. Πρόγευμα και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:
Μέλη:               σε Δίκλινο       Διαφορά Μονόκλινου       3ο άτομο έως 12 ετών
                            425€                     +160€                                 350€
Μη μέλη:        σε Δίκλινο         Διαφορά Μονόκλινου         3ο άτομο έως 12 ετών
                            445€                     +180€                                 370€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ramada Sofia 4*με ημιδιατροφή.
 Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Central Bucharest 4* με ημιδιατροφή.
 Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Sveti Nikola Sandanski 4*με ημιδιατροφή.
 Φόροι ξενοδοχείων και check points.
 Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 Αρχηγός - συνοδός - Ασφάλεια αστικής ευθύνης - Φ.Π.Α. - Φόροι ξενοδοχείων.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του, ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
 Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί λόγω τοπικών συνθηκών και για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος αλλά θα εφαρμοστεί όλο το πρόγραμμα όπως αναφέρεται ανωτέρω.
 Οι θέσεις στο πούλμαν καθορίζονται από την ημερομηνία εξόφλησης της εκδρομής.
 Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 15/3/20, τα χρήματα ΔΕΝ επιστρέφονται.

Δηλώσεις συμμετοχής:  Lazaris travel  (Υπατίας 7-9  Σύνταγμα) κος Θέμελης  Παντελής
τηλ.: 210-3637415 & στην υπεύθυνη του εκδρομικού, τηλ.: 698-0207510 Προκαταβολή 100€ έως 25/2/20, Δεύτερη Δόση 100€ έως 15/3/20 και εξόφληση έως 08/04/20.

*Υποχρεωτική αποστολή φωτοτυπίας ταυτοτήτων η διαβατηρίων το αργότερο έως 05/04/20
Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό: ALPHA BANK:
IBAN: GR9501401280128002002003610 - SWIFT: CRBAGRAA - Δικαιούχος LAZARIS TRAVEL SERVICES.

**Στην κατάθεση θα χρειαστεί αιτιολογία ΟΤΕ/Επώνυμο & Προορισμός

H υπεύθυνη του εκδρομικού: Τούλα Μπελίτση