ΙΩΑΝΝΙΝΑ 25-28/10

Αρχηγός: Λίνα Ταγκαλάκη τηλ. 6977204466

1η ημέρα Σάββατο 25/10 : Αθήνα – Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη – Ιωάννινα : Συγκέντρωση το πρωί στο Π.Κ. και αναχώρηση στις 07:00 για τα Ιωάννινα. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη όπου θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα που απεικονίζουν κυρίως την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Κυριακή 26/10: Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια :
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια (Κεντρικό Ζαγόρι). Ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στο Μονοδένδρι, θα περάσουμε από το χωριό Κήποι, με τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια. Συνεχίζοντας για Μονοδένδρι, μετά από 7χλμ μας υποδέχεται η Βίτσα χτισμένη σε υψόμετρο 990μ. Συνεχίζοντας, σε λιγότερο από 3χλμ. απλώνεται μπροστά μας το όμορφο Mονοδένδρι χτισμένο σε υψόμετρο 1060μ., από τα πρώτα χωριά που γνώρισαν την τουριστική ανάπτυξη. Θα περπατήσουμε μέχρι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής χτισμένο το 1412, κρεμασμένο στους βραχώδεις όγκους του φαραγγιού του Bίκου, σε ένα εκπληκτικό τοπίο. Θα θαυμάσουμε το άγριο μεγαλείο της ηπειρωτικής φύσης και θα δούμε στο βάθος της χαράδρας το Bοϊδομάτη, που κυλάει κάτω από τα πόδια μας. Επίσης θα δούμε την εκκλησία του Aγ. Αθανασίου χτισμένη το 1804, τρίκλιτη βασιλική και την εκκλησία του Αγίου Μηνά με ωραίο τοιχογραφικό διάκοσμο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το «νησάκι της κυρά Φροσύνης» στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσειακό χώρο και φιλοξενεί τα  ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Δευτέρα 27/10: Ιωάννινα – Μέτσοβο – Καλπάκι (αναπαράσταση μάχης Καλπακίου):
Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο, με τα παραδοσιακά κτίσματα και την μοναδική του θέση στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αφού κάνουμε μια σύντομη βόλτα στα πέτρινα δρομάκια της πόλης θα επισκεφτούμε την Πινακοθήκη Αβέρωφ, όπου στεγάζονται πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα και έπειτα θα δούμε το αρχοντικό Τοσίτσα, το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης με εκθέματα από το 17ο ως τον 19ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στις 18:00 θα αναχωρήσουμε για Καλπάκι όπου θα δούμε την αναπαράσταση της μάχης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Τρίτη 28/10: Ιωάννινα – Μετέωρα – Αθήνα :
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μετέωρα, τα εντυπωσιακά αυτά δημιουργήματα της φύσης. Θα επισκεφθούμε δυο από τις σημαντικότερες Μονές του 14ου αιώνα που είναι κυριολεκτικά κρεμασμένα πάνω στους βράχους, την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Νωρίς το μεσημέρι, μετά το γεύμα στην Καλαμπάκα, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη αργά το απόγευμα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
 
Σημείωση : H σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη
 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:
                                         ΜΕΛΗ              ΜΗ ΜΕΛΗ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ         275€                   285€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ                        315 €                   325€
ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ 210€
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Serai 5* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
  • Πολυτελές πούλμαν
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – ασφάλεια αστικής ευθύνης – Φ.Π.Α. – διόδια
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο ταξιδιωτικό γραφείο Grefis Holidays, Υπεύθυνη: Ζούπα Βαλεντίνη, Τηλ: 210 3315621 εσωτ. 02.
 
Προκαταβολή 150€ έως 3/10. Εξόφληση μέχρι 16/10.
 
Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 3/10 η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ:
ALPHA BANK                ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ       EUROBANK     
120-002320005492         104/471792-91      00260093660200692449, GREFIS TRAVEL ΕΠΕ
 
Με την κατάθεση να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο και την ονομασία της εκδρομής.
 
Οι θέσεις στο πούλμαν καθορίζονται από την ημερομηνία πληρωμής.
 
H υπεύθυνη του εκδρομικού
Τούλα Μπελίτση
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ  ΚΑΣΟΛΑΣ                                               ΣΟΦΙΑ ΑΣΙΑΚΙΔΟΥ