ΒΟΛΟΣ-ΤΡΕΝΑΚΙ-ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 28-30/10/22

ΒΟΛΟΣ-ΤΡΕΝΑΚΙ-ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ - ΒΟΛΟΣ
Αναχώρηση στις 07:30 π.μ από Ομόνοια (καφεκοπτείο Brazita, έναντι Hondos Center) και στις 08:00 π.μ από το γραφείο μας (Αχαρνών 280, Άγιος Νικόλαος) με προορισμό την Πορταριά. Με  στάση για καφέ στη διαδρομή φτάνουμε στην όμορφη Πορταριά η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 650μ. με θέα προς τον Παγασητικό. Η ονομασία Πορταριά σχετίζεται με την Παναγία Πορταρέα, ναό  του 16ου αι. τον οποίο συναντάμε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου, της μητρόπολης του χωριού. Είναι βασιλικού ρυθμού με ξυλόγλυπτο τέμπλο 200 χρόνων. Τα πολυάριθμα αναστηλωμένα εντυπωσιακά αρχοντικά της κάνουν την Πορταριά την αρχόντισσα του Πηλίου. Ακολουθώντας το «Μονοπάτι των Κενταύρων συνεχίζουμε για τη Μακρινίτσα. Η Μακρινίτσα είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και χαρακτηρίζεται «μπαλκόνι του Πηλίου» γιατί είναι χτισμένη σχεδόν κατακόρυφα σε μία καταπράσινη πλαγιά του Πηλίου. Η φυσική ομορφιά του τοπίου, η άριστα διατηρημένη Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, η μαγευτική θεά στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο την καθιστούν ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου. Παραμονή για μεσημεριανό γεύμα στη Μακρινίτσα. Το Πήλιο φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού (κάστανο, καρύδι, φιρίκι κ.α.) Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνο για να κάνετε βόλτα στην πόλη. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε  τοπικό τσίπουρο και νόστιμα μεζεδάκια στα παραδοσιακά τσιπουράδικα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ-ΜΗΛΙΕΣ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ-ΒΟΛΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  Άνω Λεχώνια όπου θα πάρουμε τον «Μουτζούρη»,  το τρενάκι του Πηλίου. Ο σιδηρόδρομος Βόλου-Μηλεών είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου. Κατασκευάστηκε σε δύο στάδια, μεταξύ του 1894 και του 1903. Αποτέλεσε για 80 χρόνια σημείο αναφοράς για την περιοχή. Στις μέρες μας το τρενάκι συνεχίζει να ανεβαίνει στα χωριά του Πηλίου,  “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων. Πλησιάζοντας στις Μηλιές, το τοπίο αποκτά μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τρένο θα κυλήσει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία. Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής όπου θα μας παραλάβει το πούλμαν. Αργότερα, αναχώρηση για την Τσαγκαράδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο. Τα όμορφα αρχοντικά της, τα παραδοσιακά νεοκλασικά της με τις λουλουδιασμένες αυλές, τα πετρόχτιστα καλντερίμια  και τα αιωνόβια πλατάνια κάνουν την Τσαγκαράδα ένα από τους πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Οι εκκλησιές στις τέσσερις κεντρικές πλατείες έδωσαν το όνομα τους στις συνοικίες της Τσαγκαράδας. Η παλαιότερη είναι αυτή των Ταξιαρχών, ακολουθούν η Αγία Παρασκευή με το θεόρατο πλάτανο των χιλίων ετών και ο Άγιος Στέφανος, ενώ στο νοτιότερο σημείο απλώνεται η συνοικία της Αγίας Κυριακής. Συνεχίζουμε για τα Χάνια που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του Πηλίου, εκεί θα παραμείνουμε για γεύμα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Βόλο. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η μέρα ΒΟΛΟΣ-ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για περίπατο και ψώνια στην όμορφη του Βόλου. Μεσημεριανό γεύμα στα Καλά Νερά, ένα χωριό πλούσιο σε βλάστηση, όπου τα πλατάνια, οι λεύκες και οι ευκάλυπτοι φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για καφέ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο για τα μέλη του Π.Κ. σε δίκλινο 125,00€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μεταφορές και περιηγήσεις βάσει προγράμματος
• 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ELECTRA στον Βόλο με πρωινό σε μπουφέ
• Αρχηγός-συνοδός
• Ασφάλεια ταξιδιού

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα
• Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
• Το τρενάκι για τις Μηλιές (10€)

Δηλώσεις συμμετοχής & εξόφληση έως 14/10.

Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 210 8662451 & 210 8662234 στο γραφείο ταξιδίων Patakis Travel.


Για το εκδρομικό τμήμα
Θανάσης Γούμενος