ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Ορειβατικό τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου, διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση στη
ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΚΑΡΠΑΘΙΑ 25/4 – 3/5/2020 (9 ΗΜΕΡΕΣ)
 
1η μέρα, Αθήνα – Σόφια: Αναχώρηση στις 07:00 από το Π.Κ. με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια, διανυκτέρευση.
 
2η μέρα, Σόφια – Πλέβεν - Βουκουρέστι: Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του αγνώστου στρατιώτη ναό της Αγίας Σοφίας – Αγίου Νικολάου και τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου. Αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο Τζιούρτζου. Ενδιάμεσα θα επισκεφθούμε την πόλη Πλέβεν και το μοναδικό μουσείο Πανόραμα του Πλέβεν, η οποία έγινε γνωστή για την ομώνυμη μάχη του Ρωσοτουρκικού πολέμου. Δημιουργήθηκε μετά το Πανόραμα του Μποροντινό στη Ρωσία με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου της Πολιορκίας της Πλέβνας, θεωρείται έμβλημα της πόλης. Στο εσωτερικό χώρο βρίσκεστε σε μια έκθεση ζωγραφικών έργων, γλυπτικών και πραγματικών αντικειμένων και τότε μπροστά στα μάτια σας ζωντανεύει μια από τις σκληρές μάχες για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
3η μέρα, Βουκουρέστι (ξενάγηση): Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Aψίδα του Θριάμβου, το Πατριαρχείο, αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν, την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι της Σταυροπόλεως. Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας (Σπίτι του Λαού), επίσκεψη. Κατασκευασμένο επί Τσαουσέσκου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα παγκοσμίως μετά το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
 
4η μέρα, Βουκουρέστι – Σινάϊα - Καρπαθία «Πύργος Δράκουλα» - Μπρασόβ : Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πανέμορφη Σινάϊα και το περίφημο κάστρο Πέλες. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
 
5η μέρα, Πεζοπορία στα όρη Φαγκαράς ή Poiana Brasov: Μετά το πρωινό αναχώρηση για πεζοπορία στα όρη Φαγκαράς ή Poiana Brasov. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
 
6η μέρα, Μπρασόβ- Σιγκισοάρα – Σιμπίου : Μετά το πρωινό αναχώρηση για την όμορφη Σιγκισοάρα, μια όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Συνεχίζουμε για το Σιμπίου, το οποίο θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας. Ιδρύθηκε το 12 αιώνα και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας του, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνει πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια. Το μεσαιωνικό της φρούριο χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras και τα γύρω χωριά, όπως και δύο μεγάλα μουσεία. Θα δούμε την Πλατεία Γκρίβιτσα -τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης-, θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους αλλά και το Παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
 
7η μέρα, Πεζοπορία – Σινάια : Μετά το πρωινό πεζοπορία στην περιοχή της Σινάιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
 
8η μέρα, Μπρασόβ - Σόφια : Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το Μπρασόβ από την γνωστή διαδρομή και παρακάμπτοντας το Βουκουρέστι μέσω της Γέφυρας Φιλίας άφιξη στην Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
 
9η μέρα, Σόφια-Αθήνα : Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπρστιζα όπου έχει πάρει το όνομα της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάν Σαντάνσκι. Θα έχουμε χρόνο για ψώνια και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Αθήνα.
 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ     ΜΕΛΗ : 420€                 ΜΗ ΜΕΛΗ: 430€                                     ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ + 170€ 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορές  με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία  3* ή 4* 
Πρωινά σε μπουφέ  
Τοπικός Ξεναγός Σόφια & Βουκουρέστι
Δημοτικοί Φόροι Διανυκτερεύσεων
Ταξιδιωτική ασφάλεια, Φπα
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI: Εισόδους μουσείων/ποτά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό, οδηγός βουνού-ορειβασίας (κόστος 150€, το οποίο επιβαρύνει τους ορειβάτες)
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ
 
Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Π.Κ.
 
 Η εξόφληση γίνεται στους λογαριασμούς του Π.Κ. 
στην Alpha Bank 813002001000082,  IBAN: GR45 0140 8130 8130 0200 1000 082,  
ή στην Εθνική  118480103-25, IBAN: GR 56 0110 1180 0000 1184 8010 325, 
αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και την ονομασία της εκδρομής.
 
Προκαταβολή μέχρι 20 Μαρτίου τα μισά, 10 Απριλίου εξόφληση - ακυρώσεις.
 
 
Για το Ορειβατικό Τμήμα
 Μαρία Σκαφίδα