Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής-κατασκευών για την παγκόσμια ημέρα της Γης

Το 1970 θεσπίστηκε η παγκόσμια ημέρα της Γης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα θέματα περιβάλλοντος.
 
Μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολλές χώρες προβάλλουν το πρόβλημα της περιβαλλοντικής αλλαγής. Σήμερα μόνο το 2,8 % των οικοσυστημάτων παραμένει άθικτο.
 
Κάθε χρόνο όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων που δημιουργούνται εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής.
 
Οφείλουμε ως πολίτες αλλά και ως κοινωνίες να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την προστασία του πλανήτη μας γιατί είναι η προστασία της ίδιας της ζωής.
 
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της Γης το Πολιτιστικό Κέντρο διοργανώνει διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής και κατασκευής - χειροτεχνίας με θέμα:
 
"Η Γη είναι το σπίτι μας"
 
Καλούμε όλα τα παιδιά των συναδέλφων να φτιάξουν μια ζωγραφιά ή μια κατασκευή-χειροτεχνία, να τη φωτογραφήσουν και να μας τη στείλουν στο e-mail του Πολιτιστικού : pkeotena@otenet.gr μέχρι 28/5.
 
Όλες οι δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο  του Πολιτιστικού και θα κληρωθούν δώρα – παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά για 10 από τους συμμετέχοντες!
 
Η κλήρωση και η παρουσίαση των έργων θα γίνει στις 3 Ιουνίου στα πλαίσια της  εκδήλωσης που θα γίνει για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
 
Στο βίντεο που μας έφτιαξε η καθηγήτρια του παιδικού τμήματος, κα Πένυ Γκαβού, μπορείτε να πάρετε ιδέες για τα έργα σας.

"Η Γη είναι το σπίτι μας" παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής και χειροτεχνίας